Metallundertak och belysning med fokus på design, integration och funktion.

Tidningsartikel - FORM

Itaab Trading AB - då och nu
Företaget startade på 1950-talet med tillverkning och försäljning av innertak och undertak i metall. Med fokus på stora volymer av ett mindre sortiment skapades en standard med hög kvalitet. Mycket har hänt sedan dess och idag ser inriktningen lite annorlunda ut. Standardsortimentet har förvisso utökats rejält men det största fokuset ligger på flexibilitet och specialtillverkning. Kundens önskemål är vår nya standard. Idag finns vi även tillgängliga i Stockholm, Bromma. Itaab Service Center, en filial där vi erbjuder snabba leveranser av standardprodukter och vertikalplåtar. Ett bra geografiskt läge och en attraktiv prisbild.

Utveckling och sortiment
Vi anser att kopplingen mellan undertak och belysning är viktig. Därför utvecklar vi ständigt nya system där tak och armatur går hand i hand. I sortimentet finns det egna varumärket Itaab och Luxalon från Hunter Douglas; kvalitetsprodukter från en av världens ledande leverantörer av metalltak. Sedan 2007 representerar vi också ljudmaskeringssystemet Oasis Qt™ på den nordiska marknaden.

Verksamhet
Verksamheten genomsyras av gedigen erfarenhet i kombination med stor yrkesskicklighet och kvalitetstänkande in i minsta detalj. Det borgar för hög kvalitet från konstruktion och tillverkning till färdig produkt. Idag har Itaab totalt ett tjugotal anställda.

Flexibel tillverkning - fler möjligheter
En flexibel tillverkningsenhet skapar möjligheter för dig som kund.  Här kan du beställa specialtillverkade metalltak, med eller utan belysning, för snart sagt alla typer av miljöer inomhus och utomhus. I vår tillverkningsenhet finns utrustning för perforering och bearbetning av tunnplåt med tjocklek 0,4—2,0 mm, specialutrustning för tillverkning av kassetter i olika dimensioner. I vår enhet finns också rullformningsverk för tillverkning av paneler och ribbor. I vår lackeringslinje får taket den slutliga ytfinishen.

Hänsyn till miljö och ekonomi
All tillverkning sker med största möjliga hänsyn till miljön och merparten av all aluminium som används i vår tillverkning är återvunnen. Att metallundertaket har lång livslängd och är underhållsfritt gör det till ett bra val ur både ekonomisk och miljömässig synpunkt. Att materialet efter sin långa livslängd har ett skrotvärde och kan återvinnas, bidrar också till de miljömässiga fördelarna.

Vi CE-märker våra undertak och redovisar det tekniska i enlighet med den europeiska produktstandarden EN 13964.

KONTAKTA OSS

Örebro

Huvudkontor


Droskvägen 23
702 33 Örebro
Tel: 019-22 51 90
Fax: 019-22 56 44
info@itaab.com

Stockholm

Säljkontor
Ulvsundavägen 106C
168 67 Bromma
Tel: 019-22 51 90
info@itaab.com

Stockholm

Service Center
Ulvsundavägen 106C
168 67 Bromma
Tel: 010-155 03 60
orderstockholm@itaab.com

Malmö

Säljkontor
Norra Bulltoftavägen 65G
212 43 Malmö
Tel: 019-22 51 90
ml@itaab.com